Atlete verpulvert op haar 51ste twintig jaar oud record.

Kathleen verpulvert op haar 51ste twintig jaar oud record

ERPE-MERE – 21/09/2017Het mag een kwakkelzomer geweest zijn, Kathleen Steenhaut hoor je niet klagen. De atlete (51) rijgt de medailles aan elkaar en verpulverde een Belgisch record van twintig jaar oud.

Vorig weekend liet Kathleen Steenhaut zich overhalen om de nationale eer te verdedigen tijdens de ‘mastersinterland’. “Tot ieders verbazing, ook die van mezelf, liep ik opnieuw een Belgisch record op de 3.000 meter. Het is een record dat al 20 jaar standhield. Ik verbeterde het van 10’51 naar 10’43”, klinkt het trots. “Die selectie viel nochtans niet goed: net in de voorbereiding van een marathon. Nu volgen nog het Belgisch Kampioenschap Halve Marathon en BK Marathon in Eindhoven, waar ik het voorrecht heb om als uitgenodigde atlete te starten. Ik kan wel spreken van een uitzonderlijk jaar. Het begon deze winter met de Belgische titel veldlopen. Op de piste werd ik daarna Belgisch kampioen op de 10.000 m en 5.000 m, met telkens een nieuw Belgisch record.”

Deze zomer nam Kathleen Steenhaut in Denemarken deel aan de Europese kampioenschappen. Vier wedstrijden stonden op het programma, telkens eindigde ze op het podium. “Ik haalde Europees goud op de 10.000 m en op de cross, brons op de 5.000 m en zilver op de halve marathon. Ik liep vier wedstrijden en haalde dus telkens een Europese medaille. Weet je dat ik nu snellere tijden haal dan 15 jaar geleden? Ik loop nog steeds met veel goesting, terwijl bij andere atletes na hun vijftigste verjaardag de tijden verminderen, is dat bij mij niet het geval.”

Haast elke avond staat Kathleen bij Jong Lede op het voetbalveld, waar ze jonge spelertjes looptraining geeft. “Het valt op dat bij heel wat kinderen de motoriek niet zo goed is. Door looptraining te geven, verbetert dit spectaculair.”

 

Bron:  Het Nieuwsblad